GN Bakken, Voedseldozen

Gastronorm

Gastronorm is een standaardisering van de maatindeling voor de horeca. Bak, braad en opbergsystemen zijn alle voorzien van vaste maten. Ovens, koelingen en andere keukenapparatuur worden allemaal gebouwd in de gastronorm maat.

Het idee van Gastronorm is ontstaan in Zwitserland. Het opbergen in de koeling en het bakken in de oven gebeurde toen nog via apparte systemen. Dit was een bewerkelijk proces wat naast extra tijd ook zinloze derving meebracht. Ook qua voedselveiligheid brengt het omscheppen van de ene naar de andere bak risico’s met zich mee.

Door gebruik te maken van roestvaste en temperatuurbestendige materialen kan in dezelfde bak zowel gebakken, als gekoeld, als geserveerd worden. De afbeelding hieronder legt de maatverdeling uit:

Afmetingen:

Lengte →

↓ Breedte

650

325

162

108

530

GN2/1

GN1/1

GN2/4

-

354

-

GN2/3

-

-

265

-

GN1/2

GN1/4

-

176

-

GN1/3

GN1/6

GN1/9

 

 

Er zijn ook verschillende standaard dieptes

  • 20 mm
  • 40 mm
  • 65 mm
  • 100 mm
  • 150 mm
  • 200 mm

 

Bij Renaud zijn alle maten en dieptes te bestellen.

Klein budget? Vraag naar mogelijkheden voor ocassions.