Global Koksmes incl. slijper set à 2 stuks G46/0220BR  //
Sale

Global Koksmes incl. slijper set à 2 stuks G46/0220BR //

Artnr: 133000092
€122,30 €89,50 Excl. btw
2- delige messenset bestaande uit:
G46 - Santokumes met een lemmet van 18 cm. totale lengte 30 cm en gewicht van 170 gr.
020BR waterslijper. ...Meer informatie

Productomschrijving

  • Merk:Global
  • Artikelnummer:133000092

Global messen hebben in de afgelopen jaren hun plek veroverd in vele Nederlandse keukens. Het van origine Japanse merk heeft door de eeuwen heen de kunst van scherpe messen afgekeken van onder andere samurai's en topkoks. Dit zorgt voor vlijmscherpe messen die jaren mee gaan. De handgrepen zijn ergonomisch ontworpen voor perfecte grip (anti-slip) en optimale hygiene. Het gepatenteerde CROMOVA staal is een staalsoort met een hardheid van 56-58. Dit betekend dat de messen zo goed als roestvrij zijn en breuk amper voorkomt. Door de slijphoek van 15° tot 17° blijven de messen langer scherp. 

Santokumessen zijn herkenbaar door de bijzondere vormgeving. Zoals beschreven bij groentemessen het typisch afgeronde snijvlak voor het vergemakkelijken van de hakkend-snijdende beweging. Santokumessen worden bij Global uitgevoerd met de zogenaamde DEBA slijping. Het snijvlak is hier aan een kant geslepen in een nog kleinere hoek dan de traditionele Global messen voor nog meer scherpte en precisie. DEBA messen zijn alleen door rechtshandigen te gebruiken. Tegenwoordig worden orientaalse messen uitgevoerd met kuiltjes in het lemmet. Voordeel is dat er lucht ontstaat tussen lemmet en ingredient zodat er minder kleefvorming ontstaat. 

De slijper bestaat uit twee keramische wieltjes, het witte wieltje is grof, het rose wieltje is medium en maakt het slijpproces af. Omdat de slijpgleuf en het keramische wieltje onder een nauwgezette hoek staan is het mogelijk de messen weer vlijmscherp te krijgen. Deze slijper is niet geschikt voor messen die aan 1 kant zijn geslepen of gekartelde messen.